Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ КЛУБ "РОБОТИКА" НА ПГМЕТТ "ХРИСТО БОТЕВ"

Отлично представяне на учениците от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр.Шумен на провелото се на 21.03.2019 г. Национално средношколско състезание "Енергетиката и ние" в гр. Варна. I-во място, грамота и специална награда от спонсорите за Денис Исметов Мустафов от 10 клас за неговата разработка "Енергийна пътека". III-то място, грамоти и награди за Стоян Димитров Цветанов, Даниел Радославов Рачев и Калоян Ивелинов Маринов от 11 клас за тяхната разработка "HIGH TECH BUILDING". Сертификат за отлично представяне и награда за Александър Евгениев Ганчев от 8 клас за разработката "Генератор за преобразуване на топлинната енергия от океана".
„Енергийната пътека“ на Денис Исметов ще генерира енергия при движение на пешеходците по нея. Проектът „HIGH TECH BUILDING” е макет на сграда от ново поколение, в която осветлението и всички електроуреди се управляват гласово от smart устройство.
Ръководители на проектите са инж.Недялка Йорданова и инж. Иван Николов. Организатори на състезанието са Технически университет - Варна, Община Варна и РУО – Варна. Състезанието се провежда за четвърта поредна година и в него се включиха над 100 участници от цялата страна в четири категории: Макет с презентация, Доклад, Образователен модул и Филм.
Основните цели на организаторите са чрез състезанието да бъде предоставена възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират знания и умения, придобити в образователния процес, както и да мотивират учениците и техните учители за повишаване качеството на професионалната подготовка.

Галерия