Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
РОБО АКАДЕМИЯ 2021

СЪС СЪСТЕЗАНИЕ ПРИКЛЮЧИ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА РОБО АКАДЕМИЯ В ГР. ШУМЕН

На 17 и 18 декември 2021 г. се проведе надпреварата между участниците, които се обучаваха от 02.10.2021 г. в Робо академия. Занятията се проведоха в две възрастови групи – група „Роботика с Micro:bit” /5 - 7 клас/ и група „Роботика с Ардуино“ /8 - 12 клас/. По време на състезанието в групата „Роботика с Micro:bit” учениците трябваше да се справят с две задачи за управление на робота Maqueen. Участниците във втората група „Роботика с Ардуино“ показаха своите умения при изпълнение на мисия с робота „AlphaBot“, конструиране и програмиране на схема с Ардуино. Всички участници се справиха успешно с поставените задачи и получиха сертификати за завършен курс на обучение. Поздравления към всички участници!

Най-добре представилите се участници бяха отличени с грамоти и награди.

Класирането в първа група „Роботика с Micro:bit” е следното: I място - Момчил Димитров Стоянов /7 клас/, II място - Йоан Колев Димитров /6 клас/, III място - Иван Иванов Георгиев /6 клас/. Във втора група „Роботика с Ардуино“: I място - Илкай Сунай Али /10 клас/, II място - Кристофър Ивайло Петров /8 клас/, III място - Мартин Живков Желязков /10 клас/.

Трима ученици на ПГМЕТТ "Христо Ботев" участваха в Робо академия през тази учебна година. Това са Христомир Харизанов /10 клас/, Самуил Станчев /10 клас/ и Дениз Иванов /9 клас/. Христомир се класира на 4 място, а Самуил на 5 място и получиха поощрителни награди.

Искрени благодарности към нашите спонсори: община Шумен, която осигури оборудването за провеждане на обучението и наградите за първите три места за всяка от групите; фирма CRUDL Ltd., която предостави на „Робо академия“ компютърна зала за курса на обучение; Професионална организация по роботика и електроника /PARA/, която осигури специалната награда за 1-во място във втората група – роботизирана ръка Arduino TinkerKit Braccio.

Благодарности и към учениците от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ – Стефан Атанасов, Илкер Инелов и бившите ученици на ПГМЕТТ – Денис Исметов и Александър Минчев, които се включиха в организирането и провеждането на Робо академия 2021.

„Робо академия“ се организира по инициатива на клуб „Роботика“ към ПГМЕТТ „Христо Ботев“ и е насочена към всички ученици от област Шумен, които проявят интерес към роботиката, електрониката и програмирането. Обучението в академията е напълно безплатно благодарение на финансовата подкрепа на община Шумен и фирма CRUDL Ltd. Целта на академията е придобиване на практически умения по роботика, програмиране и иновативна електроника от учениците на община Шумен и стимулиране на техния интерес към науката и технологиите.

Радвам се, че въпреки трудните условия на пандемия, в които живеем, успяхме да мотивираме и обучим 20 ученици от Шумен и региона, да се справят с предизвикателствата в света на роботиката, електрониката и програмирането. Някои от тях направиха своите първи стъпки в тази област, а други вече могат успешно да създават свои проекти и управляват роботи.

инж. Недялка Йорданова, преподавател в Робо академия

СНИМКИ ТУК!