Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
Ученици на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ с медали от деня на роботиката в гр. Варна
На 11.12.2015 г. се проведе „Ден на роботиката“ в Технически университет гр. Варна. Събитието събра ученици и студенти от София, Варна, Русе, Бяла и Шумен, които представиха своите разработки в категориите „Преследвач на линия“, „Сумо робот“, „Лабиринт“ и „Свободен стил“. ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр. Шумен участва за втора година с отбор от 4 ученици, които се представиха успешно в две от категориите: „Преследвач на линия“ и „Свободен стил“. Ученикът Мехмед Бедри Мехмед от XI клас специалност „Компютърна техника и технологии“ спечели сребърен медал със своята „Радиоуправляема кола през Интернет“, а Сезгин Недим Ахмед от XII клас специалност „Програмно осигуряване“ получи бронзов медал за разработката си „Умна лампа“. С грамоти за много добро представяне бяха отличени Данаил Георгиев Данчев от IX клас специалност „Автомобилна мехатроника“ и Иван Пенчев Иванов от X клас специалност „Компютърна техника и технологии“, които участваха със своите роботи от типа „Преследвач на линия“.

„Състезанието в гр. Варна през тази учебна година събра любители на роботиката от различни възрасти и бе изключително оспорвано. Нашите ученици не само представиха своите разработки, но те научиха и много полезни и интересни неща за конструирането и управлението на роботите в отделните категории.

Благодарим на домакините от Студентски клуб „Роботика и мехатроника“ и катедра "Автоматизация на производството" за възможността да участваме в състезанието, а така също и за изнесените лекции от различни специалисти в областта на роботиката.“

Ръководители на отбора: инж. Недялка Йорданова, инж. Иван Николов