Навигация
ЕЛЕКТРОНИАДА 2022 ГР. РУСЕ

ЕЛЕКТРОНИАДА 2022 ГР. РУСЕ


Отлично представяне на отборите на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ в състезанието „Електрониада 2022“, което се проведе на 12.03.2022 г. Отбор I бе в състав: Илкер Инелов Невзатов /12а клас/, Данислав Бориславов Ченгелиев /12а клас/ и Стефан Атанасов Стоянов /12а клас/, съответно отбор II - Христомир Младенов Харизанов/10а клас/, Самуил Николов Станчев/10а клас/ и Дениз Иванов Иванов /9а клас/. Пето място за отбор I и десето за отбор II от общо 24 отбора. Ръководители на двата отбора: инж. Татяна Боярова и инж. Недялка Йорданова.

Състезанието се проведе тази година виртуално като организатори на събитието са катедра Електроника при Русенски университет „Ангел Кънчев“. В надпреварата се включиха участници от България, Румъния и Франция - 24 отбора от 18 града в България, пет отбора от Румъния и Франция.

ЕЛЕКТРОНИАДА 2022 се провежда в два състезателни кръга – теоретичен и приложен, с времетраене два астрономически часа. В теоретичния кръг участниците отговарят на петнадесет въпроса за време от 30 минути. Приложният кръг е с времетраене 90 минути, като участниците преминават през четири етапа с конкретни задачи – Изграждане на електронна схема във виртуална среда, Алгоритъм за работа, Програма за подготвената система, базирана на Arduino UNO, Тестване и измерване на изходни параметри.

Снимки:ТУК!