Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР ТЕХНИК В МАШИНОСТРОЕНЕТО”, Горна Оряховица 19.03.2022г.

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР ТЕХНИК В МАШИНОСТРОЕНЕТО” 2022

На 19 март 2022 година се проведе националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето” 2022 година. Състезанието се организира от Министерство на образованието и науката, РУО – Велико Търново, Фондация „Милен Григоров”, ТУ - Габрово и ПТГ „Васил Левски” - град Горна Оряховица.

В състезанието участваха 47 ученици от 25 професионални гимназии от цяла България. Ученикът от XIб клас на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ Баръш Сали Хайредин – професионално направление "Машиностроене, металообработване и металургия", се класира на пето място в надпреварата. Той бе подготвян от инж. Машка Крумова и инж. Дилбер Мехмедали. Предстои награждаване на участниците с грамоти и дипломи за участие в националното състезание. .

Състезанието „Най-добър техник в машиностроенето” се провежда от 1999 г. в горнооряховската техническа гимназия, а от 2009 г. е включено в календара на МОН и е обявено за национално. Състезанието включва тест от 40 въпроса по общотехнически учебни предмети и приложно техническа задача по техническо чертане. .