Навигация
Полезни материали
Училищна платформа Electude
Kонкурс- изложение "Младежко техническо творчество", Горна Оряховица 14-15.04.2022г.

МЛАДЕЖКО ТЕХНИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО ГР. ГОРНА ОРЯХОВИЦА

На 14 и 15 април за шести пореден път се проведе конкурс-изложение Младежко техническо творчество в гр. Горна Оряховица, в което по традиция участва и ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр. Шумен. Отлично се представиха учениците от 10а клас Самуил Станчев и Живко Стойков с ръководител инж. Татяна Боярова, които заеха четвърто място между участниците от професионалните гимназии и учениците Христомир Харизанов /10а клас/ и Дениз Иванов /9а клас/ с ръководител инж. Недялка Йорданова. Двата отбора бяха наградени с отличия и предметни награди.

Самуил Станчев и Живко Стойков представиха свои разработки от клуба „Иновативна електроника“. Учениците Христомир Харизанов и Дениз Иванов, съвместно с ученици от ППМГ „Нанчо Попович“ и ПГСАГ участваха със своята разработка „Робо ръка“, която може да се управлява програмно от компютър или телефон.

В надпреварата участваха общо 40 ученически и студентски екипа от страната, които представиха своите разработки в областта на електрониката, роботиката и мехатрониката.

Целта на конкурса е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения на ученици и студенти и засилване на връзката между професионалното образование и бизнеса.

В организацията на изложението участваха Фондация „Милен Григоров“ и Община Горна Оряховица със съдействието на „Ротари клуб”, Федерацията на научно-техническите съюзи и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Снимки:ТУК!