Навигация
КОНКУРС ЗА ИНОВАТИВНИ УЧИТЕЛИ TEACHING ALPHA 2019

Инициативата Тeaching Alpha намира учители от страната, които прилагат вдъхновяващи и нетрадиционни за българското образование подходи. За втора поредна година екипът на инициативата си поставя за цел да открие и награди иновативни учители и да популяризира техните добри практики. Номинациите на учителите се получават от ученици и родители, които са разказали защо техните учители са иновативни.

Сред финалистите тази година е инж. Недялка Йорданова, учител по информатика и информационни технологии в ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр. Шумен. Тя получи специалната наградата Chromebook устройство за "Алфа учителя 2019".

Нейната иновация се състои в прилагане на проектно-базирания подбор на обучение в областта на инженерните науки. Под нейно ръководство учениците изработват системи с микроконтролери, на които след това тестват създадения код в часовете по програмиране. По този начин те преминават през всички етапи на проектирането на дадена система: идеен проект, изчертаване на схемата, запояване на електронните компоненти, програмиране и тестване.

Наградата връчи Елисавета Якимова от Център за творческо обучение.

Видеото, направено по проекта Teaching Alpha:

https://www.youtube.com/watch?v=iHBFcOBzBGU