Навигация
Роботика
Призът „Училище на здравето“ се присъжда на ПГМЕТТ "Христо Ботев" гр. Шумен

На 1 ноември 2018 г. Общински здравен център , Регионална здравна инспекция – Шумен и доброволците от младежката организация към Български червен кръст гр. Шумен стартираха конкурс „Училище на здравето“.

Целта на кампанията е реализиране на дейности по промоция на здравето и профилактика на болестите в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. Основната подцел на инициативата е провеждане на дейности в училищата, свързани с превенцията на най-често срещаните рискови фактори: тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, зависимости нездравословно хранене и ниска физическа активност, които са широко разпространени в България.

За участие в инициативата бяха поканени учениците от 1 до 12 клас на всички училища от област Шумен. Предварително обявеният регламент за участие включваше провеждане на разнообразни прояви от и за учениците в рамките на учебната 2018-2019 г. и презентирането им по три основни елемента: образователен, спортен и креативен елемент. Реализираните проекти на училищата-участници в първото издание на „Училище на здравето“ са обсъдени и класирани от 3-членно независимо жури, по критерии, които бяха зададени предварително и на участниците в инициативата. По покана на организаторите в състава на журито се включиха – екип на Комплекс за социални услуги за деца и семейства гр. Шумен, журналист от Радио Шумен и представител на боксов клуб в гр. Шумен.

Общински здравен център, Регионална здравна инспекция – Шумен и Български червен кръст гр. Шумен обявяват: Призът „Училище на здравето“ в първото издание на конкурса се присъжда на Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ гр. Шумен.

Финалът на инициативата бе отбелязан на 07.11.2019 г. (четвъртък) от 11:30 ч. в ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр. Шумен с връчване на приза „Училище на здравето“.